Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Sevärdheter på Gran Canaria – Platser du inte bör missa!

Gran Canaria är en av Kanarieöarna och erbjuder en fantastisk mix av naturskönhet, kultur och äventyr. Denna ö är även känd för sina fantastiska stränder, bergslandskap och charmiga byar. Det finns dessutom många sevärdheter på Gran Canaria du inte bör missa.

Oavsett om du är en naturälskare, historieentusiast eller bara letar efter en plats att koppla av, har Gran Canaria något för alla. Här är några av de mest sevärda platserna du inte bör missa under ditt besök!

1. Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria, ofta kallad bara Las Palmas, är öns huvudstad och erbjuder en rik historia samt modern kultur. Staden grundades år 1478 och är en smältdegel av spanska, afrikanska och latinamerikanska influenser.

Las Palmas är hem till några av de viktigaste sevärdheterna på Gran Canaria. Katedralen Santa Ana, belägen i den historiska stadsdelen Vegueta, är ett måste att besöka. Denna gotiska katedral började byggas på 1500-talet och har genomgått många förändringar genom åren.

Runt omkring Vegueta finns också ett antal museer och konstgallerier inklusive Casa de Colón som påstår sig ha varit ett tillfälligt hem för Christopher Columbus.

2. Sanddynerna i Maspalomas

Maspalomas är mest känd för sina imponerande sanddyner som sträcker sig längs kusten. Dessa dyner påminner om Saharaöknen och är idealiska för långa promenader, solbad och fotografering. Området är en del av ett 400 hektar stort naturreservat och erbjuder en unik naturupplevelse.

När du är i Maspalomas, missa inte den gamla fyren Faro de Maspalomas som har stått här sedan slutet av 1800-talet. Från fyren kan du vandra längs den vackra strandpromenaden som tar dig till flera fina restauranger och kaféer.

Powered by GetYourGuide

3. Roque Nublo

Roque Nublo är en av Gran Canarias mest ikoniska naturliga landmärken och erbjuder enastående vyer över ön. Detta massiva vulkaniska klippblock reser sig 80 meter över sin bas och ligger på en höjd av 1813 meter över havet. Platsen är perfekt för vandring och naturälskare.

Vandringen upp till Roque Nublo är relativt enkel och väl värd mödan. Under klara dagar kan du från toppen se hela vägen till grannön Teneriffa och Spaniens högsta berg, Teide. Naturen kring Roque Nublo är också mycket vacker med tallskogar och kaktusar som pryder landskapet.

4. Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, ofta kallad ”Lilla Venedig,” är en pittoresk fiskeby på sydvästra kusten av Gran Canaria. Här hittar du kanaler som löper genom byn, blomsterprydda hus och charmiga broar som ger platsen en speciell charm.

Marknaden som hålls varje fredag är en av de största turistattraktionerna i Puerto de Mogán. Här kan du hitta allt från lokala hantverk och kläder till färsk frukt och grönsaker. För de som älskar havet erbjuder byn också utmärkta snorkel- och dykområden samt båtturer där du kan se delfiner och valar.

Oavsett vilken typ av semester du söker, erbjuder Gran Canaria något för alla. Från kulturella utflykter och historiska sevärdheter till naturunder och stränder, är denna ö en plats där minnen skapas för livet. Planera ditt besök noggrant så att du inte missar dessa fantastiska sevärdheter på Gran Canaria!

Lämna en kommentar


Emma Andersson