De bästa stränderna på Gran Canaria!

Gran Canaria är en av de mest populära destinationerna bland Kanarieöarna. Den erbjuder en blandning av fantastiska stränder, levande kulturliv och naturliga skönheter.

Oavsett om du är ute efter en avkopplande dag på stranden, vattensporter eller att utforska de charmiga kuststäderna, har Gran Canaria något för alla. Nedan är en översikt över några av de bästa stränderna på Gran Canaria!

1. Playa de Maspalomas

Playa de Maspalomas är kanske den mest ikoniska stranden på Gran Canaria. Stranden är känd för sina vidsträckta sanddyner som sträcker sig så långt ögat kan nå, vilket får dig att känna som om du befinner dig i en öken.

Det finns många olika områden på stranden, några av dem är familjevänliga medan andra är mer populära bland naturister. Maspalomas är också en favorit bland vattensportsentusiaster, med aktiviteter som vindsurfing, paddelsurfing och snorkling.

2. Playa de Amadores

För de som söker en lugnare och mer avslappnad atmosfär är Playa de Amadores ett utmärkt val. Denna konstgjorda strand är känd för sitt kristallklara och lugna vatten, vilket gör den idealisk för familjer och för dem som föredrar att undvika kraftiga vågor.

Stranden omges av en rad restauranger och kaféer som erbjuder utsikt över havet, så att du kan njuta av en måltid eller en drink medan du tar in den vackra omgivningen.

3. Playa de Mogán

Playa de Mogán, också känd som ”lilla Venedig”, är en charmig strand belägen i den pittoreska byn Mogán. Denna strand är perfekt för dem som önskar uppleva den lokala kulturen samtidigt som de njuter av solen och havet.

Byn Mogán är känd för sina färgglada hus, smala kanaler och blommiga gator. Här kan du också hitta färsk fisk och skaldjur på de många restaurangerna längs stranden. Glöm inte att ta en promenad genom hamnen och njuta av utsikten över de vackra båtarna.

4. Playa de Las Canteras

Näst på listan är Playa de Las Canteras, en av de mest populära stränderna på Gran Canaria. Belägen i huvudstaden Las Palmas, erbjuder denna strand både en livlig atmosfär och en mängd bekvämligheter.

Med sin långa strandpromenad kantad av restauranger, butiker och kaféer är detta en bra plats för både solbadare och de som vill ta en promenad eller jogga längs kusten. Playa de Las Canteras är också populär för snorkling tack vare dess rika marina liv och det skyddande revet som skapar lugna vatten.

Oavsett vilken typ av strandupplevelse du söker, erbjuder Gran Canaria ett brett utbud av alternativ som garanterat tillfredsställer alla smaker. Från de avskilda och lugna stränderna till de mer livliga och familjevänliga, finns det verkligen något för alla på denna vackra ö.

Lämna en kommentar


Emma Andersson